Tidskrävande processer

Winbas hjälp

Vissa typer av körningar som bearbetar stora datamängder innebär en belastning på server och nätverk.

Dessa processer bör köras när övrig nätverkstrafik är sparsam. I vissa fall rekommenderas att övriga användare avslutar Winbas vid tillfället när rutinen utförs, för att säkerställa att inga samtidiga rutiner belastar systemet.

Märk även att andra parallella processer utanför Winbas kontroll, såsom faxservrar, telefonväxlar eller liknande kan utgöra en risk i extrema situationer.

Bedömningen av dessa situationer får göras från fall till fall och beror i hög grad på transaktionsmängder, antal användare och övrig konfiguration av server och nätverk.

Detta bör beaktas vid körningar såsom t.ex.: