Bryggor - Nyinstallation av Webshop

Winbas hjälp

Bryggor

Installationsinstruktioner vid nyinstallation av brygga mellan Winbas och Webshop. Observera att installationen ska utföras av behörig personal från Winbas AB eller leverantören av webshopen.

Winbas serverkatalog

Katalogen där bryggan skall placeras ska heta Webbrygga och placeras direkt under Winbas serverkatalog på nätverkservern.

Uppkoppling mot SQL-Server.

Inloggningsuppgifter för SQL-servern får Ni från leverantören av webshopen.

För att skapa en system DSN använder man ODBC verktyget, detta bör finnas i Kontrollpanelen, eller någon undergrupp där, såsom Administrationsverktyg.

Välj fliken System DSN, och knappen Add. Eller Lägg till vid svensk version.

I den efterföljande dialogen väljs drivrutinen SQL server.

Namn och Beskrivning är valfria, namnet används för att referera till datakällan.

Server får ni från leverantören av shoppen, man kan använda antingen IP-adress eller namn på servern.

Namn

Webbhuset

Beskrivning

Webshop databas

Server

195.163.4.8

Välj därefter alternativet SQL-Server authentication, och fyll i de loginid och password ni fått från leverantören av webshoppen, tryck sedan på knappen Client configuration.

Under Client configuration kontrolleras att TCP/IP används som networklibrary, ofta är "Named Pipes" standard.

Väl tillbaka på föregående bild, klicka på knappen Next.

Klicka därefter vidare till fliken som visar konfigurationen.

Klicka på knappen Test Data source, om allt fungerar så bör ni få upp vidstående resultat.

Inställningar av bryggan

I den katalog bryggan installerats skall en fil med namnet ftg.ini skapas, denna skall innehålla fyra rader.

Se även avsnittet: