Projekttyper

Winbas hjälp

Projekt

Begreppet projekttyp är ett obegränsad tvådimensionellt begrepp för gruppering av olika typer av projekt. I Projekttyper registreras Rubrik och Namn, där en rubrik kan innehålla flera namn.

Rubrikerna anger vad undertypen innehåller och kan i princip innehålla vilken typ av information som helst.

Exempel

Byggnad
  Skola
  Hus

Färg
  Röd
  Grön
  Blå

Selektering

Efter att projekttyper har registrerats på projekten kan Selektering användas från huvudfönstret för projekt för att söka upp projekt som är märkta med begreppet.

Spara ej registrerade projekttyper

Via inställning är det möjligt att tillåta angivelse av typer som inte har registrerats i Projekttyper på projektet. Normalt ska annars projekttyper vara registrerade för att kunna användas i projektfönstret.
Via inställningen kan alltså nya inte tidigare sparade projekttyper sparas på projektet vilket ger en friare registrering.
Inställningen sparar automatiskt begreppet i registret för projekttyper, där både Rubrik och Namn för typen kommer att sättas i det tvådimensionella begreppet. Det nya begreppet läggs till listan och kan väljas igen med knappen Pil-ner.

F9 - Ta bort

Knappen Ta bort används för att ta bort en projekttyp från registret.

Om typen förekommer i projekt, kommer referensen till typen från projektet också att tas bort. Antal projekt som påverkas visas i dialogen med frågan som bekräftar borttagningen.

Skriv ut projekttyper

Registrerade projekttyper kan också vid behov skrivas ut eller skickas till Excel via alternativen vid högerklick i listan.