Utskrift till bildskärm - Skicka PDF-rapport via e-mail

Winbas hjälp

Utskrift till bildskärm

Normalt används knappen Skicka som e-mail för att skicka en rapport via mail. Som komplement till att använda knappen eller motsvarande alternativ vid högerklick vid utskrift till bildskärm, kan rapporten istället skickas med Acrobat Reader efter att den har sparats som PDF.

Följande avsnitt visar exempel på hur en skärmlista eller utskrift från Utskrifter Bokföring eller Utskrifter Administration kan sparas som PDF och därefter skickas med e-mail.

För att utföra exemplet krävs att Acrobat Reader är installerat på datorn. Om inte kan denna laddas ner gratis från Adobe.

Skärmlista eller Utskrifter Bokföring

Välj knappen Kontoplan från Winbas knapprad.

När fönstret Kontoplan har öppnats - högerklicka på skärmlistan.

Välj något av alternativen Granska innehåll i skärmlista på Bildskärm eller Visa Kontoplan på bildskärm.

Rapport till bildskärm skapas med de kolumner som för tillfället har valts in i skärmlistan och de rader som listan visar.

Rapport skapas av kontoplan såsom den hade skrivits ut från Utskrifter Bokföring enligt angiven design.

Utskrift till bildskärm

När utskriften visas - välj knappen Spara som PDF, välj lämplig mapp för filen och bekräfta det föreslagna namnet Kontoplan.pdf.

Acrobat Reader

När dokumentet har öppnats i Acrobat Reader - välj alternativet Email i menyn File eller knappen Email i knappraden (version 7.0). Detta kan se lite olika ut beroende på version, i Acrobat 5.0 står det t.ex. istället Send Mail.

Ange adressat i e-mailklienten och skicka mailet.